Allereerst, wie ben ik? 

Mijn naam is Hjördis Eykens, het trotse baasje van een 4 senioren; een Servisch hondje, een dwergkees en twee katten. Daarnaast ben ik oprichtster en één van de opvanggezinnen van VZW Rattenopvang Ratopia, een asiel dat zich sinds 2012 inzet voor tamme ratten. 
Dieren zijn altijd een grote passie geweest en ik verzorg hen steeds met veel liefde en plezier. Het was dan ook vanzelfsprekend dat ik in 2019 startte met de opleiding hondentrimmer aan Syntra Hasselt.
Na een volwaardige opleiding en heel wat uren stage bij Kim's Trim te Koersel, kan ik mezelf de trotse eigenares van Trimsalon Green Tails noemen.
Ik heb gedurende 3 jaar gewerkt bij Trimsalon Mitchies te Laakdal en Hondenkapsalon Puppy te Diest waarna ik de beslissing nam om de Pacific Crest Trail te wandelen in de VS. Hierna besloot ik om mijn aandacht voltijds te richten op Green Tails. 


Bijscholingen

Via workshops, opleidingen, lezingen, beurzen en andere events probeer ik me zoveel mogelijk bij te scholen. Op die manier wil ik mij verdiepen in gedrag, lichaamstaal, trimtechnieken, nieuwe producten, ... en dit vervolgens ook inbrengen in mijn omgang met jouw huisdier en zijn/haar verzorging. 

 

Concept

Ik ben van mening dat we ons allen beter moeten inzetten voor onze planeet. Ikzelf doe dit door zo ecologisch mogelijk te werken en enkel producten te gebruiken zonder dierlijke ingrediënten, die tevens niet getest zijn op dieren. Dit is positief voor alle dieren, niet enkel voor jouw huisdier.